tisdag 16 oktober 2012

Gol!

Fotbollen är något, till Matildas ibland stora förtret, som inte slutar att komma på tal och så var även fallet idag.

Dagen började med vår lilla tur till Rongai som idag var mycket mindre smärtfri än gårdagens, det tackar vi båda vädergudar och andra väsen för. Idag var inte Lydia på skolan och vi hade inget viktig information att ta upp med henne så dagen spenderades med killarna och Esther samt barnen. Det var skönt att bara umgås på tu man hand för en gång skull tyckte båda. Lekarna som barnen har är många och ibland lite komplicerade när man saknar lingvistiken att förstå själva syftet. Trött blir man också snabbt och att man är 19 år märks inte när man efter en stund med barnen snart börjar känna sig som 91.

Efter vår eftermiddag på Ngamwanza begav vi oss med Peter, Dennis och Julius till Nyayo Stadium, en arena ungefär som Ullevi med plats för 38 000 sportfantaster, för att se Harambee Stars mot Bafana Bafana, alltså Kenya mot Sydafrika. Iklädda våra alldeles nya tröjor som Peter hade fixat till oss gick vi stolta in på arenan och satte oss ner. Davids tröja hade McDonald Mariga, förre HIF-hjältens namn på ryggen och Matildas hade Victor Wanyamas, båda bröderna helt enkelt. Vi antar att det inte är allt för många mzungus iklädda full mundering där eftersom blickarna var många men det tyckte vi bara var roligt. Supporterkulturen i Kenya/Afrika är lite annorlunda, iaf när det gäller landslag då de båda lagen kan vistas i samma arena utan några större problem och det är glädje samt dans i fokus.


Vid matchstart var David fortfarande lite kluven på vilket lag han skulle heja på då May Mahlangu som nu spelar i HIF spelar i det sydafrikanska laget och Mariga som brukade bära den rödblåa tröjan spelar i Kenya. Idag spelade dock ingen av dem och Sydafrika hade en mff-spelare på planen, något som stack David i ögonen och därför förtjänade Kenyas lag hela hans gunst.

Matchen slutade 2-1 till Bafana Bafana men den var desto mer underhållande åt Kenyas håll.

Kwaheri!
PS. Detta inlägg är definitivt bara skrivet av David.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar