tisdag 18 december 2012

Sista helgen...

Halloj alla trotjänare, nu har vi varit lite dåliga igen och glömt att blogga så här följer ett sista saftigt helginlägg.

Fredagen var verkligen definitionen av en "vanlig dag" på Ngamwanza med filmstund, lek och skoj samt att jag och Matilda nästintill tömde kvinnoprojektets förråd på hantverk. Då vi har så fina vänner som dessutom verkat ha blivit lika fästa som vi i alla fina saker köpte vi in det sista till dem så att vi nu stolt kan ta med oss två fulla väskor med hantverk hem. Hoppas att inte kilo-gränsen överskrids bara!

Inte mycket mer att nämna om fredagen förutom att den väldigt "inside-the-box".

Då vi hade lovat att ha en avskedsmiddag innan vi åker skulle denna gå av stapeln på söndagen vilket betydde mycket förberedelser på lördagen! Vi begav oss till vårt ny-upptäckta favoritställe Prestige Plaza och inhandlade en smockfull varuvagn med kyckling, potatis och massa dricka. Att det hängde banderoller som reklam för "The Hobbit" gjorde inte det lilla suget för vårt kalla hemland Sverige mindre. Åja, bio finns det gott om tid förr när man väl är hemma och julbordsmaten har smält i magen igen.

Söndag och dagen-f var här som i fest. Begreppet fest är något som alla våra kenyanska vänner har tolkat lite på sitt eget sätt. Vi hade en liten casual grillmiddag vid poolen i åtanke men några trodde det skulle mynna ut i ett mer eller mindre rave-party. Lydias uppfattning var att eftersom vi är unga vuxna hade hon inte någon som helst plats vid matbordet då vi bara ska göra "high-fives" och dansa med varandra. Hon tackade snällt nej till inbjudan.

Nu är ni trötta på att höra hur dåliga kenyaner är på tid så därför ska vi inte nämna hur sent våra vänner kom till vår lägenhet eller hur bombsäkra vi faktiskt var på att de skulle komma sent och att vi dessutom inte sysslade med något särskilt en timme efter utsatt fest-tid. Så därför får ni inte höra något om det den här gången. Hur som helst gick grillfesten som planerat med David och Francis, de starka männen vid grillen och de lika starka kvinnorna i köket precis som en klyshig 50-talsfilm.När det var dags att äta tog den grillade kycklingen slut på ungefär en hundradel av tiden det tog att grilla den, drickan likaså även om vi inte är allt för insatta i en bryggprocess och av potatisen som vi köpte för 30 kronor blev det en himla massa över så nu vet ni vad vi äter! Kennedy som är en i gänget av de vi känner i Rongai är nog den person som älskar sås mest i hela världen, i alla fall som vi känner. Bilden nedanför kan demonstrera och att vi fick frågan "is there a spoon?" är ett bra betyg.
Något som också gjorde kvällen bra var att jacuzzin vid poolen var på och i slutet var det knappt något vatten kvar i den av alla dopp. Allt som allt var det en väldigt lyckad kväll med alla de 10 vännerna från Rongai. Bästa sättet man kan fira tredje advent på enligt oss!Kwaheri!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar